Sabtu, Disember 27, 2014

lama benar tak lalu sini

diharap agar kawan2 dapat memasukkan gambar2 terbaharu sessi neteh kita.....jangan bila dah ada whatapp...kita lupa nak singgah sini....mana tau ada gang2 kita yg nak tengok...heheheh

Selasa, Disember 10, 2013

Royale Bintang 2013

Nazri

Fauzee

Sheila

Myra

Rizal

Fauzi

Dina

Aziah

Inaz

Rizal J

Yassin

Jumaat, Julai 13, 2012

it's been a while...

last posted here 2 years ago...
in between there were so many things... expected or unexpected... life goes on... friends everywhere... but no where... writings on the (fb) walls... no voices... pictures posted... stories updated... we are 40... will we meet again...? missed the moment...the memories remain... RI

Isnin, Mei 10, 2010

cakap je

lagi gambar2 semasa family day kat Melaka kecuali 1 gambar mat belia yg tengah menyangkung sorang2 tu....



Ahad, Mei 09, 2010

macam artis


Alkisah mereka ini telah merancang sebuah perjumpaan sulit dan rancangan mereka ini berjaya....syabas!!!

Ini adalah sebahagian sahaja yang dapat dirakamkan oleh lensa amatur kita dimalam tersebut....macam2 kisah yang keluar dibibir kawan2 kita ni,lepas makan malam maka bermula perbincangan dalam bulatan di depan bunglow masing2 di tengah2 jalan masok,antara perkataan baru yang dipelajari adalah perkataan kuit,(kuwait pun buleh) yang memberi maksud mudah tetapi mempunyai makna yang mendalam.......

Rabu, Mei 05, 2010

satu ketika dulu...


satu masa dulu dalam pertengahan 80an band ni mmg digilai oleh budak2 especially pompuan...
salah sorang darinya adalah kawan sekelas kita..siapa dia? rahsia...dia pernah meredah ribuan manusia kat dataran merdeka semata-mata nak tengok band ni...tp dengar ceritanya tak dapat sebab band tu perform lambat sangat...antara lirik yg menggila waktu tu:

Sentuhan Kecundang

Putus tak bisa disambung
Kusut tak terhurai
Hilang tak bisa diganti
Patah kekeringan

kenangan semasa di afamosa resort 1/5/2010





ini adalah saki baki gambar kenangan yang sempat dirakamkan semasa reunion ke dua kami di Afamosa Resort..

Isnin, Mei 03, 2010

2nd Re-union @ A'Famosa 1/5/10


alhamdulillah...
majlis yang dirancang berjalan dengan baik...setidak-tidaknya itu yang aku rasa...komitmen sgt baik..yang datang mengejut pun ada tp tu yg best...terima kasih & tahniah kepada barisan AJK & semua yg terlibat...

lebih kurang pukul 11 geng2 JB bertolak tp dgr cerita jem teruk kat tol skudai...tak sangka nazariah pun ada...lebih kurang pukul 1.30 ptg kita sampai restoran jejantas ayer keroh isi perut...bertolak ke A'Famosa sejam lepas tu...punyalah ramai orang kat situ..cuaca pulak panas yg amat...lepas tu sorang-sorang geng KV sampai...lepas dah check in mmg semua nmpk lepak...terima kasih pada shahrin & isteri sbb sponsor minum petang...teh tarik dia mmg best...arman kena semput sbb minum teh...hilang dalam bilik sampai kol 2 pagi baru bangun...tu cerita rasmi dari dia...sementara nak makan malam ada discussion ringan khususnya untuk program akan datang...

yang dtg tp tak stay pun tiba...mula2 rizal johari..lepas tu faizal, jafni, huda yunos...waktu makan malam pun tiba...apa lagi mknn mmg banyak...semua sedap...terima kasih pada sedara FBB yang uruskan hal2 mknn tu...tak sempat nak tanya nama dia...

jafni mmg ceriakan suasana malam..nasib baik villa kita ni jauh dr org lain...cerita 'Kuwait' jafni lawak gila...sapa tak dengar mmg rugi...rizal johari...terima kasih dari kita semua sbb bukan senang nak bagi komitmen mcm tu..kol 12 malam baru bertolak balik kuala pilah...huda yunos pun datang mengejut...faizal balik sbb anak ada tuition...jafni tak tau la balik kol berapa...

kepada suami nazariah, Dr Firdaus, isteri arman, FBB, FBT, FBI, shahrin, yasin...anda semua mmg sporting & terima kasih sbb benarkan isteri/suami anda borak2 sampai pagi...

pagi esoknya kitorang berlima - ri, suhaimi, yasin, fbi & shahrin - cari breakfast kat tampin...roti canai 25 keping, nasi lemak 10 bungkus...ada jugak mknn lain mcm kek & roti...yg susahnya ialah nak cari gula...semua kedai yg disinggah takde gula termasuklah supermarket...
p/s: terima kasih pada suhaimi sbb bawak kitorang naik GT Four turbo tu...degedegedegedegede...

disebabkan tak sihat aku berangkat balik awal...tak sempat nak jumpa semua...
apa2 pun...i had a great time...insyaAllah kita buat lagi tahun2 depan...mungkin kita mandi kat jeram pulak...

RI

Selasa, Mac 16, 2010

rasanya...



rasanya
tak ramai yang kisah
nak buat ataupun tidak
rasanya
tak ramai yang peduli
kalau kali ni tak jadi
rasanya
beberapa kerat je penat
tp masih kuatkan semangat
rasanya
nak temukan yg tak jumpa dah lama
tapi masih jugak muka2 yang sama

jadi
adakah baki beberapa orang
jadi melukut di tepi gantang?

atau
kenapa biarkan pipi tersorong-sorong
sedangkan hidung tak mancung langsung?

kalau dah padi kenapa nak tampi?
kalau dah tak jadi tak payah la kita tunggu lagi...

mungkin sekali dah memadai bagi sesetengah insan...
mungkin seribu kali tak mungkin cukup bagi sesetangah yang lain...

bila disuarakan
ada yang kata kita emotional sangat
bila didiamkan
hati yang cool boleh jadi hangat

entahlah.....

Selasa, Mac 09, 2010

BOWLING...



jumaat ni nampaknya beberapa sportsman akan turun ke daiman bowl untuk tengok siku dan lutut sapa yang kuat...awal2 lagi zaidi dah suggest main 2 frame je takut terseret sama dengan bola...

Sabtu, Mac 06, 2010

Sumbangan yang tertunda....


nampaknya bermula minggu depan SRKL2 dah bole pakai jersi baru sumbangan Zamri AD....mungkin lepas ni ada pihak yang sudi renovate bilik sukan pulak jadi jersi2 baru tu tak lah cepat rosak...kalau dapat gantung mcm bilik pro footballers ni pun cantik jugak...

Rabu, Mac 03, 2010

2nd visit to KL for our 2nd reunion...



tahniah & terima kasih pada 4 org kuat dari JB yg bersusah payah...
mungkin ramai yg tak tau macam mana susah-payahnya diorg ni...pada hari ahad 3 dari mereka ni terpaksa exercise turun dari tingkat 28 menggunakan tangga dengan barang2 di tangan dan bahu...
siapa dan kenapa? kena tanya sendiri...

Isnin, Mac 01, 2010

2nd reunion...


seperti tahun lepas satu rombongan dari JB berkunjung ke KL untuk dapatkan mandat untuk anjurkan 2nd reunion...
wakil JB - FBT, FBI, FBB & Faizal - bertolak pada pagi 270210...setakat ni belum ada laporan/perkembangan samada reunion akan diteruskan atau tidak...

Isnin, September 28, 2009

ni sape lak buat sarkis ?

Satu lagi geng kita yang tak dapat hadir pada majlis makan malam kita telah dijumpai sedang bermain-main dengan binatang paling tak berbisa tetapi paling menggelikan banyak orang.Cuba teka siapa?Nama ular sawa kempas dengan nama dia sama.

Khamis, September 17, 2009

Salam Lebaran 2009


Syawal datang lagi,meninggalkan Ramadhan yang penuh keberkatan..............

Sempena lebaran yang mulia ini,kami ingin memohon keampunan dari semua pengunjung-pengunjung,sanak saudara dan sahabat-sahabat jika terdapat kata yang menyinggung,nada yang melukakan hati dan coretan yang mengganggu emosi,sesungguhnya yang indah ,baik dan molek itu datangnya dari Allah dan segala yang buruk itu datangnya dari kami.

Salam dunia,salam sejahtera salam hari raya,bersinar akhirnya.........walahualam.

Sabtu, Ogos 15, 2009

ARE WE GOING SEPARATE WAYS...AGAIN?

seems like we're back on our old track...sigh...

Isnin, Jun 01, 2009

Mr Chairman pergi umrah...

Pengerusi kita, Tn Hj Mohd Fauzee Tahir telah berlepas mengerjakan umrah pada 30hb Mei 2009 yang lalu.

Kita sangat-sangat berharap agar ramai lagi sahabat-sahabat kita yang akan mengikuti jejak langkah beliau jika berkemampuan dari segi masa dan wang ringgit.

Harapan kita agar beliau dalam keadaan sihat semasa mengerjakan umrah dan selamat pulang ke tanah air dengan membawa keberkatan...insyallah.

Selasa, Mei 26, 2009

Selamat Hari Jadi Safinas 26hb Mei 2009


Walau pun kita masing-masing jauh,jarak tak dapat memisahkan kita,bak kata pepatah,kalau patah sayap,paruh kita tongkatkan.....teknologi di pasaran banyak membantu kita mendekatkan yang jauh,tak kira berapa jauh mereka ini tetapi tetap segar dalam ingatan kita....dengan kemudahan canggih seperti telefon bimbit,talian internet dan sebagainya tentu membantu kita berhubung sesama kita..

Selamat Hari Ulang Tahun Inas..........

Ahad, Mei 24, 2009

Ini la wajah-wajah kita dulu...


Ada sesuatu yang sangat istimewa tentang mereka ini kan?


Kelas 1 Biru....


Kepada kawan2 kelas ni,tentu masih ingat 1 peristiwa berdarah yang terjadi.....

Apakah yang terjadi sebenarnya...?
Siapakah yang terlibat dan apakah puncanya?

Kepada kawan2 yang masih ingat kisah tersebut,sila beri komen ditempat "klik sini utk komen" agar dapat direkodkan,mana tahu, satu hari nanti kita boleh kongsikan bersama-sama anak cucu kita.

Jumaat, Mei 22, 2009

Ni la kelas ...1 merah 1979

Bila tengok balik gambar ni,ape yang terbayang dalam fikiran adalah kehidupan kita ketika itu,sudah pasti ada yang terlupa siapa yang berada di kiri kanan mereka,ada yang tersenyum sendiri seolah-olah tak percaya,ada juga yang gagal mengenal pasti wajah2 comel mereka sendiri dan apa yang pasti,tentu kita tertanya-tanya,dimanakah kawan-kawan kita ini sekarang.  

Khamis, Mei 21, 2009

Cadangan2 aktiviti sepanjang tahun 2009...


Beberapa cadangan diterima dari kawan2 agar perhubungan tidak terputus dan mengelakkan hilang jejak sekali lagi :-

Agenda sepanjang tahun 2009
1. Majlis Berbuka Puasa (jangkaan tarikh belum ditetapkan)
2. Majlis Hari Raya Puasa (tarikh semestinya bulan syawal)
3. Trip hari keluarga          (jangkaan tarikh dan tempat masih dlm perbincangan)
4. Majlis Perkahwinan Yusri
5. Majlis tahlil arwah Sham Bin Salleh

Jika kawan2 mempunyai cadangan yang lebih hebat lagi sensasi,sila tinggalkan cadangan di "klik sini utk komen" siapa tahu,idea tu buleh digunakan tanpa was-was....


Jawatankuasa Baru SRKL2 1984 kelas 6 Biru


Berikut adalah senarai nama ahli-ahli jawatankuasa yang telah dilantik pada Majlis Makan Malam di Danga Cruise pada 1hb Mei 2009:-

Pengerusi : Mohd Fauzee Bin Tahir
Timbalan Pengerusi : Jafni Abd Jalil 
Setiausaha 1 (K.L) : Safinas
Setiausaha 2 (JB  )    : Rizal Izuddin
Bendahari 1 (K.L)  : Yassin Yakob
Bendahari 2 (JB  )  : Mohd Fauzi Ismail

Jika terdapat sebarang cadangan atau perlantikan ahli jawatankuasa baru,sila masuk ke ruangan "klik sini utk komen" untuk dibentangkan pada mesyuarat yang akan datang.Terima kasih

Gambar kenangan dahulu dan kini....

Pasti kita akan tersenyum apabila melihat gelagat dan telatah kawan2 kita ni..........

Lawatan Ke SRKL 2 pada 2 mei 2009

Lawatan Ke SRKL 2 pada 2 mei 2009
Lokasi : Dewan

anak dara shahrin & anak bujang fbb

anak dara shahrin & anak bujang fbb

makan time!!!!

makan time!!!!
danga cruise 1st mei 2009

Mr Chairman,jawatan tetap & berpencen

Mr Chairman,jawatan tetap & berpencen

Myra?ambik gambar

Myra?ambik gambar

Dr Firdaus

Dr Firdaus

arman,yassin & yusri

arman,yassin & yusri

Azlan & isteri tercinta

Azlan & isteri tercinta

Rafizah & Family

Rafizah & Family

shahrin & isteri

shahrin & isteri

foziah & Dina

foziah & Dina

foziah,dina,aziah......

foziah,dina,aziah......

rosilawati & co

rosilawati & co

posing baikkkk

posing baikkkk

ustaz zul rock never dies

ustaz zul rock never dies

Dinner area

Dinner area

SIGS

SIGS